maandag 5 februari 2018

Darkest Hour

Darkest Hour

★★★★★★★☆☆☆
Plot:
'Darkest Hour' werpt een blik op het leven van Winston Churchill. Binnen enkele dagen dat hij de premier van Groot-Brittannië is geworden, staat hij voor een lastige opgave: een vredesverdrag afsluiten met Nazi-Duitsland of vechten voor de idealen en vrijheid van een natie. Wanneer de Duitsers bezig zijn West-Europa te bezetten, doet Churchill, ondanks weerstand van zijn eigen partij, een poging de loop van de wereldgeschiedenis te veranderen.











Mijn recensie


Wanneer Engeland het vertrouwen kwijt is in hun huidige premier, gaat men opzoek naar een opvolger. Al gauw komen de 2 grootste partijen met de meest onwaarschijnlijke keus.

Gary Oldman speelt Churchill geweldig, hij weet precies de man en de toon te zetten. Door creatief te zijn met lichaamstaal en stemwerk komt Churchill echt tot leven. Hij mompelt, twijfelt, sjokt zoals je Churchill ook zou voorstellen. Zijn iconische sigaar is ook niet te missen!

Je volgt Churchill aan het begin van de oorlog en zijn aanstelling tot de nieuwe premier van Engeland. Het begint met het opzetten van een oorlogskabinet, waarbij hij het al meteen moeilijk krijgt met de oppositie en de naderende oorlog.

De kracht van de film zit hem niet in de grote speeches of grote confrontaties, maar in de momenten wanneer hij samen zit met de koning, zijn vrouw of met zijn typiste. De momenten wanneer je hem ziet als mens en hoe hij worstelt en twijfelt wat hij moet doen,
het nemen van advies en luisteren naar de meningen van anderen.

Het geweldige make-up werk en de sterke cast maakt dit één van de weinige films die ik dit jaar zeker niet had willen missen. Wellicht geen bios waardige film maar ik raad deze film zeker aan om een keer te kijken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten