zondag 23 april 2017

Get Out

Get Out
★★★★★★★★☆☆

Plot (moviemeter)
'Get Out' volgt een koppel, Chris en Rose, dat het punt in hun relatie heeft bereikt om elkaars familie te ontmoeten. Rose nodigt Chris vervolgens uit om een weekend door te brengen met haar ouders. In eerste instantie denkt Chris dat het vreemde gedrag van de familie te maken heeft met pogingen hoe om te gaan met hun interraciale relatie, maar gedurende het weekend doet hij enkele verontrustende ontdekkingen die hem naar een andere waarheid leiden.










Mijn recensie

Geen vampieren, zombies of iemand die met een zaag een persoon zijn hand er afzaagt.
Dit is een milde horror na mijn mening, waarbij je je maag gerust kan stellen.
De kern hoe ongemakkelijk het ook is, is racisme. Dit is duidelijk voelbaar in vrijwel elke scène. Je zou denken een paar racistische scheldwoorden of verwijzingen en dan heb je het wel gehad. Nou, nee. De schrijver heeft het verder gebracht en op een duistere manier weergegeven.

Het moment dat Chris (Daniel Kaluuya) samen met zijn vriendin Rose (Allison Williams) haar ouders ontmoeten, is meteen de ongemakkelijke spanning te voelen. Je merkt gewoon de geforceerde lachjes, en grapjes die Chris accepteert om niet te veel uit de toon te vallen.

Na deze ongemakkelijke ontmoeting krijgt Chris een rondleiding, alles in het huis ziet er te netjes en nét te perfect uit. Zelfs de lach van Rose haar vader Dean (Bradley Whitford) geeft je het gevoel dat er iets niet helemaal klopt. Dit wordt alleen maar bevestigd wanneer hij de tuinman en huishoudster ontmoet.

De film heeft een mooie spanningsopbouw die je laat gissen naar wat voor duistere geheimen er onder de oppervlakte sluimeren. Hier en daar een passende jumpscare, goed om je bloed te laten pompen. Samen met de bijpassende muziek en en vele close-ups zorgt dit voor een ongemakkelijke setting die toch aanlokkelijk is om te blijven kijken.

Alles komt samen tot een spectaculaire finale en de opbouw daarna toe is prachtig uitgevoerd. Dit was een geweldige film met af en toe kleine toefjes humor wat de af en toe deprimerende setting wat laat wegebben.
Mocht je een leuke film willen kijken in de Bios en je hebt de grote kaskrakers al gehad dan zou ik deze zeker aanraden. Van mij krijgt deze film verder een 8.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten