zaterdag 22 april 2017

Going in Style

Going in Style
★★★★★★★☆☆☆

Plot (filmtotaal)
Drie senioren verliezen hun pensioengeld waardoor ze het niet al te breed meer hebben. Op een dag besluiten ze dat ze er genoeg van hebben. Ze maken een plan om een bank te beroven. Het enige probleem is dat ze nog niet eens weten hoe ze een pistool moeten vasthouden.













Mijn recensie

Going in Style is een film die wat onder de radar ligt, maar ondanks dit toch vermakelijk is om te kijken. Drie mannen die al lekker horen te genieten van hun pensioen krijgen te maken met een aantal problemen.

De grootste kracht in deze speelfilm zijn de komische interacties tussen deze bejaarde hoofdrolspelers. Ze geven elkaar er constant verbaal van langs, wat hilarisch is om te zien. Ondanks deze frustraties begrijpen ze elkaar wel, ze hebben namelijk al jaren met elkaar geleefd. Ze hebben allemaal jaren samengewerkt in een fabriek.. Hierdoor hebben ze een nauwe band met elkaar opgebouwd.

Er is gelukkig geen overmaat aan drama aanwezig. De film weet zich daarin tot een minimum te beperken. Dit zorgt voor een leuk verloop van het verhaal en houdt je niet vaak tegen. De schrijver heeft zich gelukkig beperkt tot maar een paar side-stories. Naar mijn mening heeft dit goed uitgepakt.

Ze besluiten al in het begin van de film een bank te overvallen. Het idee wordt eerst belachelijk gemaakt, maar wordt steeds serieuzer genomen wanneer de problemen toenemen.

De voorbereiding tot de grote actie is geweldig opgebouwd en geeft Morgan Freeman, Michael Caine en Alan Arkin de kans hun criminele capaciteiten te testen. Het beroven van een bank is namelijk wel wat anders dan het jatten van een pak bloem en een doos eieren bij de lokale supermarkt.

Het is zeker geen bios-film, maar ik heb mij wel zeer vermaakt en vaak kapot gelachen om de grappen die langs kwamen. Deze film krijgt van mij toch een 7. De professionaliteit straalt er toch vanaf. Al is het verhaal totaal niet geloofwaardig, maar daar kijk ik maar doorheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten