maandag 24 april 2017

Beauty and the Beast

Beauty and the Beast
★★★★★★★☆☆☆


Plot(filmtotaal)
Belle is een jonge vrouw die gevangen genomen wordt door een Beest. Ze laat dat gebeuren in ruil voor de vrijheid van haar vader en ondanks dat ze bang is, wordt ze al snel bevriend met de betoverde bewoners van het kasteel. Ze leert voorbij het afschrikwekkende exterieur
van het Beest te kijken en wordt al snel verliefd op hem.













Mijn recensie

Om eerlijk te zijn heb ik de originele Beauty and the Beast niet gezien, of tenminste niet bewust meegemaakt. Verrassend genoeg vond ik dit toch een mooie en leuke film.

Het is echt typisch Disney; Ze weten je in het begin direct vast te grijpen, en door de hele film je niet meer los te laten. Dit is precies hetgeen wat in deze film ook gebeurt.

Vooropgezet ik ben geen fan van musical films, ook in het begin toen Belle (Emma Watson) begon met zingen werd het al meteen een ongemakkelijke zit. Maar na minder dan 5 minuten had ik hier geen last meer van. Als je hier helemaal niet van houdt dan kan je deze film niet beter niet kijken.

Emma Watson, bekend natuurlijk van de Harry Potter films, deed het in deze film geweldig.
Ze bleef trouw in haar rol, al was het af en toe te merken dat ze wat overmoedig werd alsof het voor haar al bekende kost is. Iets wat je in een film als deze toch wel verwacht maar liever iets minder aanwezig.

Haar tegenspeler en tevens verliefde badguy Gaston (Luke Evans) is een perfecte combinatie van narcisme en onnozelheid. Dit gaat vaak ook gepaard met zijn arrogantie, wat vaak te merken is. Tot het komische toe. Gelukkig hield zijn companion LeFou (Josh Gad), de grappen en humor goed op peil in deze film.

The Beast (Dan Stevens) werd duidelijk in beeld gebracht en wist zich goed in te beelden hoe het moest zijn om verafschuwd te worden. Maar op een bepaald moment toch te worden geliefd door iemand waar hij zelf nooit om had gevraagd of ook maar had gedacht te hebben verdiend.

Ondanks het bekende verhaal, is het door Disney weer prachtig in beeld gebracht. De grafische effecten waren prachtig, maar af en toe toch waren er helaas wat onduidelijk in beeld gebrachte juwelen of kandelaars, voornamelijk in 3D was dit duidelijk zichtbaar.

Echt veel kan ik niet meer over deze film zeggen. Het is een leuke en goed gemaakte film, die je zeker in de bios moet kijken. Ga als het kan naar een IMAX of Dolby Atmos voor het mooie beeld en geluid, want daar zit deze film vol mee. Ik geef de film een 7!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten