maandag 16 januari 2017

Patriots Day

Patriots Day
★★★★★★★☆☆☆

Plot (moviemeter)
'Patriots Day' volgt de gebeurtenissen rondom de bomaanslag tijdens de Boston Marathon in 2013. Na de aanslag werkte politiecommissaris Ed Davis nauw samen met de FBI. Samen met zijn team deden ze onderzoek naar de aanslag en joegen ze de daders op.













Mijn recensie


Een film vol actie, spanning, en geweldige acteerwerk van zowel Mark Wahlberg als de andere acteurs. Het is echt knap en gewaagd om een film te maken gebaseerd op de terroristische aanslag in Boston tijdens de marathon, waarbij je als bezoeker door Mark Wahlberg een fictief karakter wordt meegenomen in de film van begin tot eind.


Doordat het om een waargebeurd verhaal gaat, doet de manier waarop de film geschoten is je al snel denken aan een soort documentaire. Laat het duidelijk zijn Patriots Day is beslist geen documentaire. Er zitten stukken in die je waarschijnlijk nog nooit gezien of gehoord hebt. Dat maakt de film geloofwaardig, en zorgt voor een spanningsboog die niet zomaar plotseling stopt. Met veel oog voor (gruwelijk) detail zie je de ramp, die naadloos overgaat naar echte video opnames die zorgvuldig zijn verwerkt in de film.


De film begint langzaam in opbouw en geeft je tijd om een connectie te kunnen maken met de hoofdpersonages. Op het moment van de explosie zie, voel en beleef je de intense emotie die daar heerste. De chaos maar ook de snelle reacties van omstanders en hulpverleners is geweldig om te zien. Door al dat geweld op de wereld zie je toch nog één belangrijke emotie en dat is liefde, en dat blijf je de hele film zien en voelen. Het is hét motto van de film: “Love will defeat Evil”.


Je merkt al direct bij het zien van de 2 broers die de terroristische aanslag plannen en uitvoeren dat ze totaal verschillende persoonlijkheden hebben. De één is is heel direct en overtuigd van zijn geloof, de ander twijfelt en komt over als een amateur.
Ze weten beiden zo’n enorme spanning op te bouwen waardoor je vaak op het puntje van je stoel zit, wachtend op wat er allemaal wel niet zou gaan gebeuren. Zo akelig en meedogenloos kan je een persoon niet voorstellen.


Wel moet ik toegeven dat de beweegredenen van de twee broers niet duidelijk in beeld worden gebracht. Als je de bommen zou vergeten zie je niet meer dan twee boeven die op de vlucht zijn. Naar mijn mening had een iets betere uitleg meer aandacht verdient zodat de film duidelijk kan laten zien wat de bedoeling er achter was.


Al met al een mooie en goed gemaakte film. Een echte aanrader om in de bios te kijken.
Deze film krijgt van mij een 7!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten