zondag 15 januari 2017

The Founder

The Founder ★★★★★★★☆☆☆

Plot (moviemeter)
Ray Kroc (Michael Keaton) is een mislukte deur-aan-deurverkoper van milkshakemachines. Op de rand van zijn eigen faillissement ontmoet hij de twee broers Mac en Dick McDonald die een succesvol hamburgerrestaurant runnen in het zuiden van Californië. De basis van hun succes: een revolutionair en razendsnel productieproces. De ambitieuze Ray Kroc laat de twee dromen van een enorme franchise: McDonalds! Maar als Kroc aan boord stapt van het bedrijf komen de broers erachter dat Kroc hele andere plannen heeft met de onderneming…









Mijn recensie

Om te beginnen: De film is echt goed en geweldig geschoten!

Michael Keaton (Ray) was geweldig in deze film, hij leefde zich helemaal in, in deze rol. Zijn passie en drang is voelbaar, je merkt gewoon dat Ray zich volledig wil inzetten om een succesvol franchise te maken. Al krijgt hij veel weerstand van zijn vrienden en vrouw.

De onderlinge discussies tussen Ray en de broers zijn leuk en worden op geen enkel moment saai, wanneer één van deze discussies losbarst over de telefoon dan weet je dat er iets zal gebeuren waardoor je nog lang zal nadenken waarom Ray zo meedogenloos kan zijn.

De snelle en mooie montage zorgt ervoor dat The Founder nergens saai wordt.
Het zogenaamde vierde wand doorbreken wordt een aantal keer in de film doorbroken. Hij speelt met het publiek dit zorgt voor een extra dimensie. Iets waarvan Kevin Spacey in House of Cards vaak heeft laten zien dat het goed kan werken. En dit gebeurt in deze film niet minder.

Het is moeilijk om kritiek te vinden op de film zelf, al spat er geen ‘Film van het jaar’ vanaf. Het is een biografische film en dat is te merken ook. Je merkt en ziet duidelijk dat ze binnen de regels van het script moeten blijven, al maakt dit het niet minder spannend. Je blijft tot het einde op het puntje van de stoel zitten, terwijl je al in je achterhoofd weet dat McDonald's een populair en winstgevend bedrijf zal worden.

Omdat McDonald's zo populair is zal dit niet gebeurd zijn zonder slag of stoot.
Je merkt snel dat Ray’s passie omslaat naar lust en hebzucht. Dit geeft wel een keerzijde aan Ray die je wellicht niet verwacht.

Deze film raad ik iedereen aan om te kijken, het is met vlagen grappig en de montage, en acteerwerk van zowel Michael Keaton als de 2 broers deden het geweldig in deze film, maar Michael maakt de film compleet.
Nick Offerman (Dick McDonald), John Caroll Lynch (Mac McDonald)

Hierdoor geef ik de film een 7,5 en daarmee vind ik het zeker bios waardig!


    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten